Om Gumman Tö

Gumman Tös filosofi


Ulrika Karlsson heter jag som driver företaget Gumman Tö som startades 1 Augusti 2007. Jag firade 10-årsjubileum hösten 2017 och brinner mer än nånsin för att Du som kund ska få den hjälp och behandling Du behöver.

Läs artikeln om Gumman Tö på nyhetssajten Bättrenyheter.se!

Förutom tiden som jag ägnar åt mina kunder och mitt företag så tillbringar jag stor del av övrig tid ute i skog och mark, nära naturen till fots eller på längdskidor, oftast med min pointer Vox.


Jag är född på ett jordbruk med kor, grisar, katter, hund och häst. Jakten har alltid funnits i släkten och har på ett naturligt sätt kommit in i mitt liv. Omvårdnad och omhändertagande av djur, natur och råvaror från grunden har jag med mig från barnsben och genom åren har jag provat på ett flertal yrken innan förstod att mitt kall var att få hjälpa andra människor att må bra.


Min livsfilosofi är: ”Jag vill utveckla mig själv och andra på ett kärleksfullt sätt så att vi får göra det vi är ämnade till”.


Naturen ger mig möjligt att fylla på mina energidepåer, komma ner i varv och bara vara.

Att få höra bäckar som porlar, fågelkvitter, prassel från löv och möta grodor, humlor, rådjur, skogsfåglar, hare eller älg — det är livet!


Våren 2019 flyttade jag till en ny, central lokal på Häradsvägen 117. Välkommen in!Ulrika Karlsson är Gumman Tö. Välkomna att boka tid för behandling eller titta in i min butik!

Foton: Sanna Melander

Min kompis Vox.

Utbildning 2021-2022


För att ständigt hålla mig uppdaterad inom hälsa och friskvård går jag kontinuerligt utbildningar. Även i år fortsätter jag min utbildning och hoppas bli klar under 2022. Därför har jag stängt måndagar för studier.


Kvalitet och kunskap är viktigt för mig och jag jobbar aktivt med att det ska komma dig som kund till nytta. Det kan dock innebära att jag periodvis har färre tider tillgängliga för behandling.

Årets kvinnliga företagare 2020!


På internationella kvinnodagen, 8 mars 2021, fick jag ta emot pris av centerkvinnorna i Västerbotten för Årets kvinnliga företagare.


Tusen tack till alla som har nominerat mig till detta pris och till alla mina fantastiska kunder som gör det möjligt för mig att driva min verksamhet Gumman Tö!

Massage för kropp och själ


Massage har visat ha en djupgående effekt på vår hälsa — fysiskt såväl som psykiskt. Vid massage frisätts kroppens eget lugn-och-ro hormon oxytocin . Oxytocin tillsammans med den ökade genomblödningen i muskelaturen vid massage har visat sig kunna:


  • Minska muskelspänningar
  • Minska stress och öka rörlighet i leder
  • Minska smärta
  • Förbättra blod- och lymfcirkulation
  • Sänka blodtryck och puls
  • Förebygga skador


Utöver dessa positiva effekter så bidrar massagen till ett bättre mående och allmänt välbefinnande. Massage är också ett värdefullt komplement till andra behandlingar och ett sätt att behålla hälsan.


Hälsa och skönhet under samma tak


Jag tycker inte finns vattentäta skott mellan hälsa och skönhet — mår man bra så blir man vacker! Mina behandlingar och produkter överlappar därför varande och många gånger får man lite av varje med sig hem efter ett besök hos Gumman Tö.

Friskvård

Friskvård kan vara att förebygga skador och krämpor i kroppen och själen.


Massage kan vara en del av friskvården, men även det goda samtalet, skogspromenader eller annat som ökar ditt välbefinnande.Massage

När du kommer till mig får du personlig rådgivning och behandlingar anpassade för just din kropps behov och förutsättningar.


Massage är välgörande på många sätt, och att regelbundet gå på massage är ett utmärkt sätt att stärka hälsan och förebygga skador. Om skadan redan är ett faktum så kan massage hjälpa till att påskynda läkning och dämpa smärta.

Skönhet

Ansiktet är en del av oss som är mest exponerat av väder, vind och miljöföroreningar. Därför är det viktigt att vi tar hand om vår hud på bästa sätt. Det inkluderar alltifrån god rengöring till rätt hudvård. Kroppen behöver även den din omvårdnad och skötsel, från rengöring, fukt och skydd


Hos Gumman Tö finns alla produkter för ditt ansikte och övriga kropp att köpa med hem. Du kan även boka olika behandlingar som ger dig lite extra omvårdnad och då ingår även tips och råd.


Jag skiljer inte på produkter för Honom eller Henne — det är typ av hud samt årstid som avgör vilka produkter som kan vara lämplig för just dig. Fråga mig gärna om du har önskemål om särskilda produkter.

Gumman Tös nätverk


Ibland så upptäcker jag att något inte står riktigt rätt till i kroppen hos mina kunder på ett sätt som inte låter sig behandlas genom vanlig massage — det kanske uppstått en komplicerad låsning i muskulaturen efter en snedbelastning eller överansträngning.


I dessa fall kan jag tipsa om duktiga lokala sjukgymnaster och specialister som kan ta vid där jag slutar.